VINSCH

För piloter som har tagit sin Studentlicens kommer det väl till pass att komplettera med vinschbehörighet för att kunna flyga över plattland. Varje år görs det många milslånga distansflyg från vinschfälten i Mälardalen. Kursen inleds med teori och minst två tandemflyg tillsammans med en av våra erfarna tandempiloter. Höjdflygen sker med start från ett fält där en vinsch eller 4-hjuling drar er upp till en höjd av 200-400 m. Därifrån övas planering av flygning, inflygning och landning. Under kursens gång ska ett skriftligt prov göras. För att se lite hur ett vinschflyg går till rekommenderas att titta på en filmsnutt

Inträdeskrav: Minst licensgrad Student och bedömas lämplig. Se detaljer.

Kursmoment: Teori, 2 eller fler tandemflyg och ett antal höjdflyg efter behov.

Priser
Teori: 700 kr
Tandem: 800 kr för två flyg
Egna flyg: 200 kr per flyg

Kostnader för vinschdrag tillkommer och betalas direkt till den organisation som arrangerar vinschverksamheten.

Befogenheter: Efter kursen får du genomföra bogserade höjdflyg i lugna förhållanden under överinseende av lägst Pilot 2 licensinnehavare. Om du själv är Pilot 1 får du dock flyga självständigt.

KURSANMÄLAN

Samtliga kurser startar löpande. Det blir ibland därför kursstarter med kort notis. Om du är intresserad av att gå en kurs, anmäl dig då så snart som möjligt eftersom vi alltid har begränsade platser.


    StudentHangBergParamotorP1P2PM1PM2

    Kursavgift

    Kursavgifterna för teori, tandemflyg och egna flyg betalas på plats i samband med kursen.