PARAMOTOR

När vinden har ebbat ut och varken berg eller vinsch finns till din hjälp kan du med en motor på ryggen ändå se världen från ovan. Häng på dig motorn som en ryggsäck och varmkör den. Ta några steg och låt propellern hjälpa dig att dra upp flygskärmen som du snart har över ditt huvud. Med ett gasreglage och styrhandtag i händerna bestämmer du vart och hur högt du vill flyga. Nu har du chansen att utforska omgivningarna likt en fågel lite som du vill.

Paramotor, dvs skärmflygning med ett motoraggregat på ryggen är på stark frammarsch över hela världen. Med hjälp av motorns påskjutande propeller startar, flyger och landar du på ett tryggt och säkert sätt utan att vara beroende av berg eller vinsch. Utrustningen är enkel att hantera och har mycket gemensamt med vanlig friflygning med skärm. Din flygtid blir upp till 3 timmar med 10 L bränsle i tanken beroende på motorval. Du kan starta och landa på små ytor. En paramotorpilot erbjuds flygning och naturupplevelser som ingen annan flygare kan få tack vare enkelheten i att starta, flyga och landa. Det går att stänga av motorn och friflyga om man så önskar för att kanske återstarta den i luften och ta ny höjd och kurs.

Efter baskursen ”Student” utbildar vi paramotorpiloter i de olika behörighetsnivåerna PM1 och PM2. Piloterna träffas ofta och flyger tillsammans vid de många flygträffar som anordnas över hela landet.

Inträdeskrav: Minst licensgrad Student och bedömas lämplig.

Kursen innehåller: Teori, motorlära, regler, luftrummet, besiktning av material mm.
Praktisk flygning är minst 10 starter och 3 timmar i luften.

Utrustning: Utrustning ingår endast i studentkurser, ej paramotorkurser. Vill du hyra utrustning, ring och fråga.

Priser:
Vid fortbildning från Studentkurs-skärmflyg: 8.500kr

Befogenheter: Efter kursen har du behörighet PM1 och får genomföra paramotorflyg ensam.

Kursmaterial

Kursmaterialet för denna kurs ingår i boken ”Lär dig flyga skärm” som du får i ditt Take Off kit.

Utbildningsmanual

KURSANMÄLAN

Samtliga kurser startar löpande. Det blir ibland därför kursstarter med kort notis. Om du är intresserad av att gå en kurs, anmäl dig då så snart som möjligt eftersom vi alltid har begränsade platser.


    IngenStudentVinschHangBergP1P2

    Kursavgift