TP-Sport kommer att erbjuda möjligheter att tandemflyga under främst maj 2019

TP-Sport utför prova-på-flyg med tandem i både skärmflyg och hängflyg tillsammans med instruktörspoolen på Barkarby. Vanligast är att flyga tandem nära Stockholm vid Barkarby, men ibland är vi på klubbvinschfälten vid Enköping, Södertälje och Sala. Gör ett tandemflyg tillsammans med en av våra erfarna piloter.

Upplev känslan av att sväva fritt som en fågel. Att skärmflyga eller hängflyga är ett lugnt och ljudlöst sätt att ta sig fram genom luften, såsom bara fåglar kan.

Vanligtvis blir man uppbogserad till 300-400 m över marken, där vi frigör oss från bogserlinan. Vi flyger fritt över bogserfältet och kan hitta vid rätt förutsättningar, termiska uppåtvindar. Då kurvar vi oss ännu högre upp likt en örn ut över skogar och vidder.

Om ni vill kan vi avsluta med en vass spiraldykning (se filmen ovan), häftigare än värsta bergochdalbanan.

Hur flyget blir är givetvis beroende av rådande väder. Ibland är det svårt att hitta uppåtvindar medan andra gånger så är det nästan svårt att komma ner, det gillar vi. Du får gärna anmäla ditt intresse med formuläret.

Vi kan inte lova att det går att utföra den önskade dagen då det är en väderberoende sport och vinschteamen inte är igång jämt. Ibland vinschar vi på någon vardagskväll, men mest på helger. Välkommen!

Pris

Ett tandemflyg kostar normalt mellan 800-1000 kronor, beroende på plats och tandempilot. Betalning sker i samband med flygtillfället.

Intresseanmälan!