Kontakta gärna oss!

  TP-Sport ägs av Tomas Pettersson. Företaget heter egentligen Tomas Petersons Sport AB, då blev det förkortat TP-Sport. Verksamheten går ut på att sälja produkter och tjänster inom skärmflyg och paramotor, samt bedriva kurser, resor och event. TP-Sport samarbetar även med andra instruktörer, klubbar och företag. Prova-på-flyg/Provlektion med tandemskärmflyg sker ofta i samarbete med Fenix skärmflygklubb på Barkarby tidigare flygfält.

  TP-Sport säljer och marknadsför följande skärm- och paramotormärken i Sverige:  Flow Paragliders, Apco Aviation, Skywalk, HE-Paramotores och Sky Cruiser Paramotors. Vi arrangerar resor till vårt center i Alicante Spanien, där ni även kan hyra vårt hus som ligger endast 100 meter från startplatsen.

  Jag har sedan 1983 drivit mitt företag TP-Sport. Startade i Falköping (vid det kända flygstället Ålleberg), men flyttade upp till Stockholm 2001. 2003 togs Skärmflygskolan I Stockholms verksamhet över av Thomas Morsing, Ori Levin och mig. I början av 2006 så delade vi Skärmflygskolan. Jag återtog min verksamhet, TP-Sport, fast nu i Stockholm.  Det finns även enskilda piloter som hjälper till med tandemflygning, marknadsföring och försäljning.

  Jag började hängflyga 1983 och blev hängflyginstruktör 1987. 1988 började jag flyga skärmflyg och 1993 blev jag skärmflyginstruktör.

  Mellan 1999 och 2004 jobbade jag och 2 andra instruktörer fram regelverket för paramotor i Sverige. Ett mycket omfattande jobb med många resor till ”Luftfartsverket” i Norrköping. Jag har också varit med och tagit fram utbildningsmetoden med låga bogseringar sk.”Lågdrag”.

  Under många år har jag jobbat i Skärmflygförbundets utbildning- och säkerhetskommitte med att bl.a. utveckla utbildningsmetoder och säkerhetsarbete, samt varit med att skriva delar av vår utbildningsbok ”Lär dig flyga skärm”.

  Jag har varit tävlingsledare för Nordiska mästerskapen i hängflyg och för den första internationella stortävlingen i paramotor i Sverige. Dessutom deltagit som ledare under flera VM i hängflyg.

  Förutom lång erfarenhet av Skärmflyg, Paramotor och Hängflyg, så har jag också haft Segelflyg- och UL-cert. när jag bodde i Falköping.

  Välkommen till TP-Sport! / Tomas