Tandemflyg

990kr

Beskrivning

 

TP-Sport utför prova-på-flyg med tandem i både skärmflyg och hängflyg tillsammans med instruktörspoolen på Barkarby eller med någon i vårt nätverk av erfarna tandempiloter. Ofta flyger vi tandem nära Stockholm vid Barkarby, men ibland är vi på vinschfälten vid Enköping, Södertälje och Sala. Gör ett tandemflyg tillsammans med en av våra erfarna piloter.

Upplev känslan av att sväva fritt som en fågel. Att skärmflyga eller hängflyga är ett lugnt och ljudlöst sätt att ta sig fram genom luften, såsom bara fåglar kan.

Vanligtvis blir man uppbogserad till 300-400 m över marken, där vi frigör oss från bogserlinan. Vi flyger fritt över bogserfältet och kan hitta vid rätt förutsättningar, termiska uppåtvindar. Då kurvar vi oss ännu högre upp likt en örn ut över skogar och vidder.

Om ni vill kan vi avsluta med en vass spiraldykning (se filmen ovan), häftigare än värsta bergochdalbanan.

Hur flyget blir är givetvis beroende av rådande väder. Ibland är det svårt att hitta uppåtvindar medan andra gånger så är det nästan svårt att komma ner, det gillar vi. Du anmäler och betalar i butiken. Efter bokning och betalning skickar vi en kod som ska användas som bevis på betald flygbokning. Flyget måste göras inom ett år från betalningen annars förfaller er bokning och ingen återbetalning sker.

Vi kan inte lova att det går att utföra på den dag du önskar, då det är en väderberoende sport och vinschteamen inte är igång jämt. Ibland vinschar vi på någon vardagskväll, men mest på helger. Välkommen!

Se videon på sidan om tandemflyg https://tpsport.se/tandemflyg/

 

Titel

Till toppen